Tips om simning

Blogg

Kontakt

EN VIDEO NI INTE KAN MISSA

Dela gärna på sociala medier

Simma dig i form

Fler och fler upptäcker fördelarna med simning. Hela kroppen används och med rätt teknik och rätt inställning kommer du att bränna kalorier som aldrig förr. Vissa tror att simning inte är en effektiv träningsform, bland annat eftersom man inte svettas på samma sätt i vattnet. Kroppen blir avkyld av vattnet, men det bränner faktiskt ännu mer energi när kroppen får lägga energi på att hålla sig varm. Stora muskelgrupper tränas samtidigt. Alla som har simmat under en längre tid kan vittna om att det får upp pulsen rejält. Simmar man regelbundet kommer konditionen att förbättras och i samma veva simmar man bort fettet. Med andra ord kan simning hjälpa en person att komma i form till exempel till möhippan eller svensexan.

En av de mest skonsamma träningsformerna

Alla har inte samma förutsättningar när det gäller träning. Har man dåliga knän är det svårt med löpträning och bollsporter. Träningsformer med upprepade stötar på kroppen kan leda till smärta och i värsta fall att skador uppstår eller förvärras. Väldigt många svenskar har också problem med ryggen och undviker därför träning. Det är inte bra för hälsan. En aktiv livsstil motverkar en rad sjukdomar och håller framförallt hjärtat i trim. Simning är så skonsamt att det används i stor utsträckning vid rehabilitering. Professionella idrottsmän i Stockholm kan ganska snabbt komma igång med simning efter en skada för att återuppbygga styrkan. Andra personer är skadebenägna redan från början och då är simning perfekt. Skaderisken är i det närmaste obefintlig under simning. Utomhusträning är också ganska väderberoende. Det är vanligt att svenskar skippar sin träning när det är kallt eller regnigt. Det problemet saknar simning med behagliga simhallar som är tillgängliga året om.

Hur mycket kostar det?

Först behövs ordentliga badkläder. De kostar sällan mer än några hundralappar beroende på hur moderiktig man vill vara. Det går också att köpa kläder avsedda för professionell simning för den som vill satsa hårt. De är aningen dyrare och brukar ha en åtsittande passform. Glöm heller inte ett par skyddande simglasögon. Simmar man ofta är det viktigt att skydda sig mot kloret. Simglasögon kan göra simningen till en behaglig upplevelse och man slipper irriterade ögon. De är inte särskilt dyra och brukar kosta under 200 kronor. Lite dyrare är det med att boka en instruktör till teambuildingen eller konferensen men det är klart värt det! Sist men inte minst krävs det att man betalar entré till en simhall. Priset varierar beroende på var i landet du bor, men i regel är det ganska billigt. Ännu billigare kan det bli med ett årskort. Om man ska uppnå framgång med sin simning gäller det precis som med alla andra träningsformer att man tränar veckovis. Upprätta ett träningsprogram och följ det.

 

Nyheter

[Inga blogginlägg att visa ... publicera här]
Kontakta oss(Lämna tom)